Vrijwilligersprojecten


THEMA12VOLPRO

 

EUROPA

In vrijwel alle Europese landen zijn er vrijwilligersprojecten. Via het Erasmus+ programma van de Europese Unie kun je deelnemen aan EVS (European Voluntary Service) om voor een periode van 6 tot 12 maanden vrijwilligerswerk te doen in Europa. Het programma wordt aangeboden voor jongeren in de leeftijd 18 t/m 30 jaar. Er is een groot scala aan mogelijkheden, met deelname van 33 aangesloten EU-landen. De themas zijn vrij uiteenlopend, van sport en spel, werken met dieren tot aan lesgeven in buurtcentra. Deelname aan EVS is vrijwel kosteloos omdat het programma via de Europese Unie wordt gefinancierd.

  • Je reiskosten worden grotendeels vergoed (90%)
  • Je gastorganisatie verzorgt je woonruimte en de kosten voor eten/drinken
  • Er wordt een EVS verzekering voor je afgesloten
  • Je ontvangt maandelijks een vast bedrag aan zakgeld
  • Aan het einde van je EVS ontvang je een Youthpass Certificate die je op je CV kunt plaatsen

 

AZIË

Maleisië is uitermate geschikt voor vrijwilligerswerk. Wij hebben een vaste partnerorganisatie in Maleisië waar wij mee werken. Wil je deelnemen aan een project in Maleisië en lesgeven aan lokale kinderen in een buurtcentrum, dan is Maleisië wellicht iets voor jou.

 

AFRIKA

In Ghana, West Afrika bieden wij de mogelijkheid om deel te nemen aan ontwikkelingsprojecten, en samen te werken met vrijwilligers uit andere landen. Een mooi project waarop je dit bijzondere land en haar buurlanden leert ontdekken door er vrijwilligerswerk te doen.

 

GROEPSPROJECTEN

Een groepsproject wordt incidenteel aangeboden via een open call, die wij via onze social media kanalen aanbieden. Onze groepsprojecten hebben een vaste begin- en einddatum. Gemiddeld duurt een groepsproject 3-4 weken. Je gaat met een groep vrijwilligers uit verschillende landen gezamenlijk vrijwilligerswerk doen. Een groepsproject wordt incidenteel aangeboden via een open call, die wij via onze social media kanalen en jongerenportalen aanbieden.