Int’l Bodrum Dance Festival

Via het nieuwe Erasmus+ programma van de Europese Unie krijgen jongeren de gelegenheid om tijdelijk vrijwilligerswerk te doen in het buitenland. Hieraan doen 33 EU-landen mee. Regelmatig ontvangen wij aanvragen. Voor een reeds goedgekeurd project zoeken wij een vrijwilliger:

International Bodrum Dance Festival
1 Mei t/m 1 Juni 2014

Ons project brengt 30 jongeren uit 30 verschillende Europese landen bij elkaar in een prachtige toeristische stad gelegen aan de westelijke kust van Turkije, Bodrum. Al 15 jaar organiseert de gastorganisatie een groot internationaal Dance Festival waaraan honderden dansers en dansgroepen over de hele wereld aan deelnemen. Dit festival staat vermeld in de Unesco van culturele evenementen en kan kosteloos worden verstrekt aan haar bezoekers dankzij de ondersteuning van lokale en nationale sponsors. De dansers ontmoeten elkaar op het podium van het historisch Antic Theater.

De 30 vrijwilligers uit de diverse landen zullen gedurende de hele maand mei 2014 samenwerken aan de voorbereidingen van het festival. Ook zullen zij aan het festival deelnemen als artiest/danser. Je krijgt les van een professionele choreografe uit één van de EU-landen. Naast het dansen en de voorbereidingen op de festival kun je ingezet worden voor diverse werkzaamheden op het gebied van fotografie, video, social media –facebook-, PR etc. om het festival zo veel mogelijk te promoten.

Het project wordt grotendeels (70%) vergoed, een gedeelte betaal je zelf. Hierbij is inbegrepen: Retour Vliegticket Turkish Airlines of Pegasus van Schiphol-Bodrum, AXA Groepsverzekering voor EU-vrijwilligers, accommodatiekosten met verblijf in Palm Hotel Gumbet, eten en drinken, treinkaartje 2e klas vanaf je woonplaats tot Schiphol op vertrekdag, en van Schiphol – woonplaats bij terugkeer. Verder ontvang je in de eerste week van je verblijf in Bodrum zakgeldvergoeding €85,00 voor de gehele periode.

Voor meer info:
www.bodrumdans.com
www.bodrumdancefest.org

Ben je in de leeftijd 18-28 jaar m/v, woonachtig in Nederland én de NL nationaliteit? Ben je enthousiast, creatief, heb je lef, en durf je het aan om voor een groot publiek (bijna 20.000 bezoekers) te dansen? Reageer dan snel!

Wat moet je doen?
Procedure:

  1. Een aanvraagformulier en een template voor je CV volgens de Europass format is op te vragen via ons e-mail adres, vermeld daarbij Bodrum Dance Festival. Ons e-mail adres: info@wowgoamsterdam.org Deadline: vrijdag 7 februari 2014
  2. Wij maken een eerste selectie en zullen onze kandidaten uitnodigen voor een kennismakingsgesprek en voordragen aan de gastorganisatie in Turkije. Let wel; wij geven een eerste advies uit, de gastorganisatie neemt dit advies mee, maar zullen zelf een eindbeslissing nemen. Bij interesse door de gastorganisatie word je uitgenodigd voor een kennismaking via Skype. Daarna hoor je van ons of je definitief bent geselecteerd. Deadline: maandag 17 februari 2014
  3. Zodra jij bent geselecteerd gaan wij samen aan de slag om alle overige documenten in te vullen en bespreken wij alle ins- en outs van je vrijwilligerswerk (pre-departure training) Periode : 17-28 februari 2014.
  4. Zodra alles is ingevuld sturen wij de documenten vergezeld met een kopie van je paspoort naar de gastorganisatie. Je vliegticket wordt geregeld en een speciale AXA reisverzekering waaraan de hele groep verplicht is deel te nemen. Deadline 28 februari 2014

Logo-Funded-by-Erasmus-ENG

.


Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *