SOHO-training Athene, Griekenland

Het management team van WOW Go Amsterdam heeft deelgenomen aan een 5-daagse SOHO-training in Athene. SOHO staat voor Sending Organisation Hosting Organisation, ofwel organisaties die vrijwilligers sturen of ontvangen in Europa. In de training hebben we geleerd om ons werk, het sturen van EU-vrijwilligers, te professionaliseren.

Sinds augustus 2013 is WOW Go Amsterdam geaccrediteerd om Nederlandse vrijwilligers naar EU-bestemmingen te sturen om vrijwilligerswerk te doen. Om onze kwaliteit te verbeteren hebben we meegedaan aan deze training. Samen met andere geaccrediteerde organisaties hebben we uitgewisseld hoe we het werk zo efficiënt en professioneel mogelijk kunnen uitvoeren.

We hebben verschillende casussen geoefend. Daarmee hebben we inzicht gekregen in waar je als zendingsorganisatie op moet letten en welke wrijvingen je kunt tegenkomen. We hebben onze competenties kunnen ontwikkelen om aan de slag te gaan als SO (Sending Organisation), HO (Hosting Organisation) en Coördinatie land.

Logo-Funded-by-Erasmus-ENG

.


Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *