Seminar iCandidate Madrid

In de periode 17-23 oktober vindt het seminar iCandidate plaats in Madrid. Het seminar wordt bijgewoond door 15 Europese jongerenorganisaties onder leiding van gastorganisatie Building Bridges.

Tijdens dit seminar worden ervaringen uitgewisseld met collega’s uit andere EU-landen. De aanwezigen doen daarnaast nieuwe competenties op die bijdragen aan de professionele ontwikkeling van het jongerenwerk. Ook wordt een basis gelegd voor internationale samenwerking in toekomstige projecten, zoals EVS (vrijwilligerswerk voor jongeren tussen 18-30 jaar in een van de 33 aangesloten EU-landen), studiebezoeken, trainingen of jongerenuitwisselingen.

Een specifiek onderdeel van dit seminar is gericht op het ontwikkelen van nieuwe instrumenten en strategie├źn die een positieve bijdrage kunnen leveren aan de ondersteuning van de jeugdwerkloosheid waarbij ook EVS wordt gezien als een alternatieve oplossing.

De resultaten van de diverse landen zullen worden gebruikt voor de productie van een hand-out waarin de methodieken en best practices worden beschreven.
WOW Go Amsterdam wordt vertegenwoordigd door Michael van Leeuwen en Vincent Benjamin.