Make a Change Exchange

De jongerenuitwisseling Make a Change Exchange van hetĀ Erasmus+ programma van de Europese Unie werd van 27 juli t/m 4 augustus gehouden in Amsterdam Noord. De organisatie was in handen van WOW Go Amsterdam. Daarbij waren tevens vertegenwoordigd: Roemenie, Spanje, Polen en Slowakije.

De 25 jongeren in de leeftijd 13-17 jaar hebben een inspirerende tijd met elkaar beleefd. Nieuwe ontmoetingen hebben geleid tot mooie vriendschappen met leeftijdsgenoten uit andere landen. Gedurende een week hebben de jongeren kennis gemaakt met elkaar en hebben zij op een creatieve wijze laten zien wie zij zijn, waar ze vandaan komen, welke overeenkomsten we met elkaar delen als Europees burger en daarnaast hebben ze geleerd om te gaan met de diverse verschillen. Er was een positieve sfeer en de meeste activiteiten vonden plaats bij de Scouting in Amsterdam Noord. Een aantal studiebezoeken waaronder een diner bij het Wereldhuis mocht niet ontbreken, waar migranten iets vertelden over zichzelf, en hoe een positieve impact willen leven in hun omgeving. Met de verschillende impressies die ze hebben opgedaan, hebben de jongeren in groepsverband de stad van Amsterdam verkend met een filmcamera, om middels film sound en beeld te presenteren hoe zij een positieve verandering (Make a Change) willen aanbrengen.

Dit project is gefinancierd vanuit het Erasmus+ programma van de Europese Unie.
Verder dank aan ondersteuning vanuit: stichting Zonnige Jeugd, Budgetcam Amsterdam Noord, K.Makkes Stichting Dock Amsterdam, Resto van Harte Amsterdam Noord en Scouting Wartburg Amsterdam Noord.

Alle landen die meegewerkt hebben aan de Erasmus+ Jongerenuitwisseling: Stichting WOW Go Amsterdam (Initiatiefnemer NEDERLAND), V.I.A.C. Youth Organisation (SLOVAKIA), Youth Ministry of Baptist Union (POLEN), Green Evolution (ROEMENIE) en Building Bridges (SPANJE).

img_1693

.

.

img_1273

img_1695

.

.

.