“Focus your Vision” Netherlands

In de periode 30 juli t/m 10 augustus 2018 hebben 42 deelnemers uit Nederland, Malta, Italië en Letland samengewerkt aan het Erasmus+ jongerenuitwisseling “Focus your Vision”. De uitwisseling werd gehouden in Haarlem en Amsterdam.

De jonge deelnemers in de leeftijd 13-18 jaar zijn samen het avontuur aangegaan en werden tijdens het project flink uitgedaagd om op ontdekking te gaan naar zichzelf. In een periode van 10 intensieve dagen zijn zij met elkaar opgetrokken om van en met elkaar te leren, en werden toegerust om eigenaar te worden van hun eigen omgeving en situatie. Zij hebben hun eigen vaardigheden weten te ontwikkelen en hun talenten effectief weten in te zetten tijdens een project laboratorium. Dit hebben zij zichtbaar gemaakt door het opzetten van een open air expositie waarin zij leerden om in 8 verschillende internationale teams met verschillende werkvelden een upcycling kunstwerk neer te zetten. Hoe presenteer ik mezelf, hoe ga ik om in een groep met verschillende ideeën, energielevels, gedachten en beleving. En hoe kan ik persoonlijk een verschil maken om dit project tot een succes te brengen.

De jongerenuitwisseling was een mooie start om verdere Erasmus+ activiteiten uit te breiden en om nieuwe duurzame vriendschappen creëren.

Op de laatste dag van de uitwisseling gaven alle jongeren een kort verslag van hun persoonlijke ervaring. De reflectieverslagen van Devani, Antonin, Luuke, Zefanja, Keyona, Ozan, Errol en Imani zijn hieronder terug te lezen. Click op de namen hieronder:

 

Devani Renjaan
Antonin Dujardin-Terry
Luuke Joosen
Zefanja de Volder
Keyona Kerubun
Ozan Abdelrahman
Errol Ciftci
Imani Sahuleka

 

 

 

Ben je nieuwsgiering naar de ervaringen van de overige landen?

Would you like to read more about the other participants?

You can read their reflection stories here:

 

ITALY Focus your Vision, Click here

MALTA Focus your Vision, Click here

LATVIA Focus your Vision, Click here

COUNTRY Website PUBLICATIONS:

Jūrmalas pilsētas Kauguru vidusskola LATVIA, Click here

EYC MALTA, Click here

Progetto Giovanni Padova ITALY, Click here

 

 

 

 

This project was financed by the Erasmus+ programme of the European Union

 

Photo presentation of the project:

Click here

Slide show presentation of the project: 

Click here