Jongerenuitwisseling

Het uitwisselingsproject “Make a Change” brengt 25 jongeren in de leeftijd 13-17 jaar uit 5 verschillende landen bij elkaar. De uitwisseling wordt gehouden van 27 juli t/m 4 augustus 2016 op camping het Vliegenbos in Amsterdam Noord.

Wat hebben we met elkaar gemeen hebben, hoe kunnen we zelf een positieve bijdrage leveren aan de maatschappij en wat zou ik zelf veranderen wanneer ik mag regeren?

De deelnemers kunnen hun sociale en culturele verschillen en overeenkomsten verkennen en krijgen de unieke kans om op een laagdrempelige manier van elkaar te leren, en hun gevoel van Europees burgerschap te versterken, zodat zij dit vervolgens kunnen toepassen op nationaal niveau en in hun eigen omgeving.
Met deze uitwisseling leren de deelnemers nieuwe vaardigheden op het gebied van multimedia, en werken zij aan een gezamenlijke presentatie met gebruik van multimedia instrumenten (film- en foto apparatuur). Het programma beslaat leuke activiteiten waar we verbinden met andere organisaties in Amsterdam waardoor de jonge deelnemers een vernieuwde kijk krijgen op Amsterdam en haar inwoners. We maken een korte documentaire van de uitwisseling en zullen dit binnen de Europese partnerlanden distribueren.

Zit je op school en ben je tussen de 13 en 17 jaar?
Vind je het leuk om leeftijdsgenoten te ontmoeten uit andere landen?
Kun je van 27 juli t/m 4 augustus op Camping Vliegenbos in Amsterdam Noord verblijven?

Geef je dan nu op!

Opgeven kan door een mail te sturen naar info@wowgoamsterdam.org
Vermeld je naam, leeftijd, woonplaats en telefoonnummer.
Ook willen we graag weten waarom je graag wilt doen.
We nemen dan zo snel mogelijk contact met je op.

 

Wat verwachten we van je?

  • Belangrijk is je deelname aan de voorbereidingen. We zullen 2-3 zaterdagen besteden aan de voorbereiding van de uitwisseling. De voorbereidingen vinden in juni 2016 plaats in Amsterdam. Zorg er voor dat je erbij bent. We gaan ons voorbereiden op taal en cultuur, deels wordt de inhoud en zullen praktische zaken doorspreken. We zullen dan ook (via Skype) kennis maken met de andere landen.
  • Uit elk land wordt een deelnemer geselecteerd die na de uitwisseling een presentatie houdt op zijn/haar school. Het Nederlands Jeugdinstituut zal tijdens de presentatie aanwezig zijn. De presentatie wordt gehouden in oktober 2016. We vragen alle deelnemers rekening te houden dat zij geselecteerd kunnen worden.
  • Actieve deelname aan het programma; We hebben een vast programma met hele leuk activiteiten. Zo gaan we bijvoorbeeld in het centrum van Amsterdam samen koken en eten met daklozen, er zullen workshops worden gehouden (vooral buiten de camping) waar verplicht aan deelneemt. Denk daarbij aan filmen en foto’s maken in de stad. Deze activiteiten zijn in groepsverband onder begeleiding van de activiteitenbegeleiders.

 

Inbegrepen:

  • Je verblijft in een groepsaccommodatie op de Camping met de andere deelnemers;
  • Weekprogramma met eten/drinken en kosten voor geplande activiteiten;
  • Je krijgt voor je deelname een Europese Youthpass Certificaat.

 

Niet inbegrepen:

  • Reiskosten van en naar Amsterdam tijdens de voorbereidingsweekenden in juni;
  • Reiskosten van en naar Amsterdam op 27 juli en 4 augustus 2016;
  • Alle deelnemers krijgen een basis-verzekering van de EU voor deelname aan een uitwisseling; deze dekt niet alle kosten, het is dan ook raadzaam een eigen reisverzekering af te sluiten.
  • Eénmalige inschrijving voor deze uitwisseling is 35 euro.

.

 

logo erasmusplus-nl

 

.

 

 

 

.

.

.
.
.
.

.
.
.
.


Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *