Azië

Onze partnerorganisatie is een non-profit organisatie die zich inzet om achtergestelde gemeenschappen in Maleisië te dienen. Door verschillende onderwijs- en sociaal maatschappelijke programma’s werken ze onvoorwaardelijk aan het transformeren van achtergestelde gemeenschappen via de diverse community centra om de cyclus van armoede te doorbreken.

Beschrijving van het werk:
Onze partnerorganisatie in Maleisië biedt vrijwilligerswerk aan voor creatieve dynamische jonge mensen om deel uit te maken van levens veranderende ervaringen tijdens hun vrijwilligersperiode. Word deel van een internationale werkomgeving en biedt nieuwe vooruitzichten en perspectieven. Je ontvangt een breed scala aan persoonlijke en professionele vaardigheden om jezelf en daarmee anderen te ontwikkelen.

Het vrijwilligerswerk bestaat uit het lesgeven in een community centrum aan achtergestelde bevolkingsgroepen waar je onderwijs aanbiedt in de Engelse taal, computerles geeft, en trainingen geeft voor sociale vaardigheden en gemeenschapsontwikkeling.

De community centra zijn gevestigd door het hele land. Deze centra helpen de ‘studenten’ om Engels te spreken door te focussen op “hoe” te spreken in plaats van “wat” te spreken. Met behulp van een unieke methodiek, maximaliseren de leraren in het buurthuis hun tijd door middel van een reeks praktische oefensessies, waar studenten leren om te spreken, luisteren, lezen, schrijven, spellen en taalbegrip. De theorie neemt minder dan 10% van de tijd van een docent, waardoor meer focus ligt op de verbetering van de mogelijkheden van een student .

Voordelen:

 • Als vrijwilliger profiteert je van een 6-8 weekse intensieve trainingsprogramma op het hoofdkantoor in Kuala Lumpur. Ter plaatse wordt eten en onderdak geboden door onze partnerorganisatie.
 • Alle vrijwilligers volgen kernlessen in het Engels, communicatietechnieken, wiskunde, informatie-en communicatietechnologie en sociale media management.
 • Het programma biedt karakter ontwikkeling en het aanleren van nieuwe vaardigheden op het gebied van vernieuwing en kritisch denken, presentatie geven, spreken in het openbaar en etiquettes. 
 • Het programma biedt gratis onderwijs-, opleidings- en teambuilding (groeps-) activiteiten aan.
 • Na succesvolle afronding van het programma, gaan alle vrijwilligers een zes maanden durende vrijwilligersperiode aan, en worden zij toegewezen aan de verschillende community centra.

Jouw profiel:

 • Min. MBO niveau 2, hoofdrichting Engelse taal
 • Leeftijd 18-28 jaar
 • Ben je bereid om te leren en bij te dragen aan het helpen van achtergestelde lokale gemeenschappen in Maleisië?
 • Ben je gepassioneerd in het helpen, versterken en onderwijzen?
 • Wil je deel zijn van een levendige werkomgeving en een leuk en divers gemeenschap ontmoeten?
 • Dan nodigen wij je van harte uit om te reageren op deze reis!

Plaatsing

Je verblijft gedurende 6 maanden bij een gastgezin. Je wordt geplaatst in een community centre die het dichtst bij je huis is. Je ontvangt onderdak, eten, training en zakgeld (500 RM = ca. € 100,-). Je vrijwilligersperiode is 8 maanden waarvan 2 maanden training op het hoofdkantoor in Kuala Lumpur en 6 maanden vrijwilligerswerk in één van de community centra in Maleisië.

Een informatiebijeenkomst en voorbereidingsdag wordt jaarlijks gehouden in September/oktober. Vertrek naar Maleisië volgt een aantal maanden later in Januari.


PROCEDURE

Om je kennis te laten maken met het project kun je een informatie bijeenkomst bijwonen. Deze wordt jaarlijks in het najaar (september/oktober) gehouden. Hier krijg je informatie over de het continent, land, cultuurverschillen en zullen de inhoudelijke aspecten van het project en de organisatie worden besproken. Bij een informatiebijeenkomst kan je al je vragen over het land en het project stellen. Je ontmoet andere jongeren met wie je eventueel op reis gaat.

Wil je een informatiebijeenkomst bijwonen? Dan kun je je inschrijven door een mail te sturen naar info@wowgoamsterdam.org o.v.v. Maleisië Bijeenkomst. Je ontvangt ruim voor aanvang van de bijeenkomst een uitnodiging met exacte details betreft tijdstip, locatie en registratie voor de informatiebijeenkomst in Amsterdam.

Nadat je alle informatie hebt ontvangen, krijg je van ons een aanmeldingsformulier. Je kunt je vervolgens aanmelden voor het vrijwilligersproject. Wij nemen contact op me de organisatie in Maleisië om je aanmelding te bespreken. Zodra je geselecteerd bent, wordt je uitgenodigd voor een Skype interview. Als ook dit positief verloopt, is je aanmelding definitief.

Je volgende stap is je voorbereiding. Je wordt uitgenodigd voor een voorbereidingsdag, dit is een verplichte activiteit. Voor vertrek kun je nog vragen stellen aan je mentor over zaken die nog onduidelijk zijn.

In Maleisië begin je met je project. Je bent in Kuala Lumpur aan een training, waarna je 6 maanden écht aan de slag gaat.

Voor dit project is geen minimum deelname waardoor de mogelijkheid bestaat dat je óf alleen op reis gaat, óf met een aantal andere Nederlandse leeftijdgenoten. De grootte van de groep is afhankelijk van het aantal definitieve selecties na een Skype interview met onze partnerorganisatie. Er is wel een maximum aantal van 20 deelnemers. Je weet dus gauw genoeg met hoeveel Nederlandse jongeren jij dit avontuur begint. In Maleisie maak je nieuwe internationale vrienden uit verschillende landen, en kom je in aanraking met een andere omgeving en cultuur.

Evaluatie
Ter afronding van je project ontvangen wij een evaluatieverslag. De informatie is met name nodig ter verbetering van het voorbereidend werk in Nederland en om de gastorganisatie in Maleisië te adviseren in eventuele verbeterpunten. We delen je vrijwilligersavontuur onder de rubriek ‘Aan het Woord’ om andere jongeren bekend te maken met het project. Verder ontvangen alle vrijwilligers na afloop een certificaat van afronding van onze partner organisatie uit Maleisië.

Standaard aanmelding: €299,-

Deze kosten zijn inclusief:

 • Administratie en bemiddeling met Maleisië voor je plaatsing op het project
 • Begeleiding van een plaatselijke mentor
 • Training 2 maanden in Kuala Lumpur
 • Accommodatie en eten gedurende 8 maanden
 • Projectbegeleiding, van voorbereiding tot follow-up
 • Je betaalt zelf de persoonlijke kosten zoals vliegticket, visum, reisverzekering (Joho vrijwilligers-) verzekering, vaccinaties en VOG.

Alles op een rijtje:

 • Je schrijft je in voor een informatiebijeenkomst; ruim voor de bijeenkomst ontvang je een uitnodiging.
 • Zodra je besluit om op reis te gaan, vul je een aanmeldingsformulier in.
 • Je aanmelding wordt met de gastorganisatie besproken. Zodra je wordt geselecteerd, ontvang je een uitnodiging voor een Skype interview met Maleisië.
 • Zodra dit positief is, wordt je aanmelding definitief bevestigd.
 • Je ontvangt een uitnodiging voor een voorbereidingsdag.
 • Je reisdocumenten (vliegticket/visum), verzekering, vaccinaties en VOG (omdat je voor een project kiest waarbij je met kinderen werkt) regel je zelf; meer informatie hierover vind je op: VOG Aanvragen
 • Je gastorganisatie verzorgt je woonruimte en de kosten voor eten/drinken.
 • Gemiddeld besteed je tussen de 30-36 uur per week aan je vrijwilligerswerk.
 • Je ontvangt maandelijks zakgeld (500 RM = ca.€ 100,-)
 • Ter plaatse ontvang je aan het begin een trainingsperiode van 6-8 weken.
 • Ter plaatse is een mentor toegewezen die jou begeleidt.
 • Verder heb je bij WOW Go Amsterdam een mentor waar je regelmatig contact mee hebt.
 • Bij thuiskomst volgt een afrondend gesprek met je mentor. Verder ontvang je een certificaat van deelname van onze partnerorganisatie. Om je project volledig af te kunnen ronden ontvangen wij een evaluatie verslag. Op onze website delen wij jouw ervaring.
 • Er is een éénmalige aanmelding verschuldigd van € 299,-. Dit bedrag betaal je pas als je je definitief bent aangemeld.

.
.
.
.
.


Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *