Merisa Gökhan

Vandaag begon de dag wat chaotisch. De teamleiders zaten nog in een meeting waardoor de deelnemers moesten wachten. Alle deelnemers zaten in een kring. Ik zag dit als een mooie kans om een paar muzikale spelletjes te doen. In overleg met de Italiaanse leiding deed ik een ritmische warming up, waardoor iedereen samen aan de slag was en we de tijd konden doden. Als snel had ik alle landen aan het klappen en stappen.

Zoals elke dag werd er ook vandaag weer druk gerepeteerd. De blazers en strijkers oefenden apart van elkaar een aantal muziekstukken voor het grote eindconcert (Final Concert) op 14 juli.

Wat ik al wel geleerd heb tijdens deze uitwisseling is dat Italianen het niet zo nauw nemen qua planning. Ze komen vaak te laat. De planning wordt dagelijks aangepast en er worden zelfs hele onderdelen geskipt. In de middag zouden we volgens het dagrooster moeten dansen tijdens een workshop van Slowakije. De Nederlandse groep had echter aangegeven graag weg te willen van het schooltje. De muren kwamen na een paar dagen op je af als je bijna de hele dag in dezelfde omgeving bent. Met de Dutchies gingen we het centrum van San Salvo in. Hier hebben we lekker rondgelopen en wat van de stad gezien.

In de avond gaf Slowakije een concert wat voornamelijk bestond uit klassieke muziek en volksmuziek. De avond werd afgesloten met een jazz-trio dat naar mijn mening geweldig speelde.

Door Merisa Gökhan, 26 jaar, uit Haarlem (d.d. 10 juli 2014, Internship/Muzikaal Begeleider – Music is Calling Groep, San Salvo Italië)Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *