Kei-Kevin Maturbongs

Mijn naam is Kei-Kevin Maturbongs. Ik ging voor 30 dagen (mei 2014) naar Bodrum, Turkije om daar mee te helpen in de organisatie en te dansen op het “XV International Bodrum Dance Festival”. Het was voor mij de eerste keer dat ik alleen naar het buitenland reisde.

Ik verbleef in een hotel en deelde mijn kamer met 3 andere jongens. In de eerste week waren er introductiespelletjes en leerden we elkaar kennen. Er waren 30 EVS-vrijwilligers uit 28 verschillende landen. Voor mij waren de cultuurverschillen het sterkst aanwezig, maar ook leuk om te begrijpen omdat elke cultuur anders in elkaar steekt. Ook de normen en waarden zijn totaal verschillend waardoor je snel een band met iemand hebt of helemaal niet. Ook was de communicatie erg moeilijk om elkaar goed te begrijpen omdat niet iedereen goed Engels sprak. Uit eindelijk kwamen we er wel uit. Aan het eind van de week was er een interculturele avond waar je korte iets over je eigen land mag vertellen of laten zien.

De tweede week bestond uit vergaderen, taakverdelingen en je rol in de groep. Er waren meerdere groepen: Media, Dansers, Office en Promotie team. Ieder had zijn verantwoordelijkheden en doelen. Ook werd er veel gesproken over er vorig jaar allemaal gedaan was en hoe dit verliep.

In deze week hebben de dansers zich voorbereid. De promotie team hield zich vooral bezig met brainstormen over de wijze waarop zij publiek konden aantrekken en informeren. De media groep maakte foto’s en een promotiefilmpje. De Officie team was druk bezig met de productie van flyers, posters en vlaggen.

De derde week verliep anders dan gepland vanwege een incident buiten de stad. Hierdoor was het niet mogelijk om het Festival te promoten. Enkele dagen later hebben wij het werk op kunnen pakken en gingen er hard tegenaan. Voor de dansers was het vrij zwaar. Ik zat bij de groep dansers. We hebben veel getraind. De dans was niet moeilijk maar het was aardig warm.

In de laatste week was het vrij druk omdat verschillende andere dansgroepen die aan het festival meededen arriveerden. Er waren 2 grote optredens voor ons in het Antic Theatre midden in Bodrum. Het Antic Theatre is een grote oude buitentheater die ze vroeger gebruikten voor optredens. Het was een mooie ervaring om daar te mogen dansen. Ook de groepen waren interessant want er waren ook groepen buiten Europa, zoals Cuba, China en Kenya die een gastoptreden gaven.

Na het festival was gelegenheid om het rustig aan te doen. Wij konden de dichtbijzijnde dorpen en musea bezoeken, winkelen of zwemmen. Over het algemeen was het een geslaagde ervaring en een mooie 30 dagen in Bodrum. Ik heb veel vrienden gemaakt en contacten gelegd met mensen uit andere landen. Zeker de moeite waard om op lange termijn EVS te gaan.

Kei-Kevin Maturbongs.

(voor de volgende editie (XVI International Bodrum Dance Festival 2015) heeft de Turkse partnerorganisatie serieuze belangstelling getoond om Kei-Kevin in te zetten als choreograaf. – Red.)


Laat een Reactie Achter

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *