Imani Sahuleka, Focus your Vision NL

Imani Sahuleka, age 14, The Netherlands
De eerste paar dagen leerden we elkaar kennen door naam spellen te doen en er werd uitgelegd waar het project over gaat. We deden activiteiten over recycling en we hadden vrije tijd in de avond. Ook gingen we naar een youth centre in Haarlem en daar gingen we als opdracht doen dat we in de stad fotos moesten maken.

Reflectie time deden om onze eigen groep en dan bespraken we wat we van de dag vonden en onze emoties konden we uiten.
Op woensdag 8 augustus hadden we de expositie van ons project. Ik had met mijn groep “Education”.
Elke avond was diner om 7/8 uur en elk land -Malta, Italië, Letland en Nederland- moest een diner maken. Rond 8.30-10 uur deden we activiteiten en elk land die een diner had voorbereid moest een activiteit doen in de avond.

Over de Youthpass kregen we uitleg over en we gingen spelletjes spelen om er van te leren.
Amsterdam was ook erg leuk en activiteiten die we daar deden was leerzaam en ik ben er bewuster van dat afval slecht is voor het milieu.
Wat ik het leukst vond was de vrije tijd, omdat je dan iedereen beter leerde kennen en het was ook gezellig als het avond was.

Ik heb geleerd over recycling, upcycling en wat ik het doet met het milieu etc.
Ik zou zelf niet meer meedoen, omdat ik het best veel vind om zoveel te doen op éen dag. Je moet ook vroeg opstaan en dat ben ik niet gewend omdat ik altijd uitslaap. Sommige activiteiten waren ook saai, want je moest veel luisteren en over die activiteiten dacht ik nooit over na. En dan is het uit het niets dat ik er meteen erop moet ingaan. Dat was wat minder, maar voor de rest was het leuk en leerzaam.

.